Noel Gallaghers High Flying Birds til NorthSide

Vi er meget stolte over at kunne præsentere to utroligt spændende britiske debutanter til sommer på NorthSide, og mens den ene lige nu ligger nummer et i England for første gang, så er den anden vant til livet på toppen.

Det er nemlig lidt uretfærdigt at kalde Noel Gallagher en debutant, da han i næsten tyve år var den primære sangskriver i det millionsælgende og prisvindende engelske band Oasis. Men i 2009 valgte han at pakke den guitar som hits som ”Wonderwall”, ”Some Might Say” og ”Don’t Look Back in Anger” er skrevet på og forlade bandet for at gå i en ny retning.

Ikke overraskende kunne Noel ikke holde sig af scenen ret længe, og i efteråret 2011 dukkede den første soloplade op fra en af de sidste tyve års mest populære sangskrivere. Under navnet Noel Gallagher’s High Flying Birds udsendte sangskriveren et album af samme navn, der øjeblikkeligt gik nummer et i England, og flere anmeldere kaldte samtidig materialet det bedste fra hans hånd siden storhedstiden midt i 90’erne. Dette blev understreget, da han i sidste uge til NME Awards kunne gå på scenen og modtage en Godlike Genius Award.

Det er derfor med meget store forventninger, at vi nu kan byde Noel Gallagher’s High Flying Birds velkommen til NorthSide, hvor man også kan forvente at høre udvalgte sange fra tiden i Oasis, som det var tilfældet, da han sidste år gav en rost koncert i DR Koncerthuset.

Skotske Emeli Sandé har netop udsendt sit debutalbum, men hun har faktisk siden 2009 ligget på hitlisterne i Storbritannien flere gange. Først som gæstevokalist for både Chipmunk og Wiley, og senere fik hun sågar et nummer hit, da hun sang på Professor Green-singlen ”Read All About It”. Men i 2011 satte hun sit fokus på solokarrieren, og første udspil i eget navn var singlen ”Heaven”, der gav hende et hit i hele Europa.
Debutalbummet ”Our Version of Events” sendte i denne uge Emeli Sandé tilbage på toppen af den britiske albumhitliste for næsen af Adele. Så hun nu har ligget på førstepladsen i to ud af tre uger, siden albummet udkom, og i samme periode har hun også indkasseret en Critic’s Choice-pris til Brit Awards.
Herhjemme har P3 bakket solidt op omkring ”Heaven”, der senere dukkede op i både The Voice og X Factor, og efterfølgende har Sandé haft stor succes med både ”Daddy” og den aktuelle single ”Next To Me”. Det er med andre ord en sangerinde med usædvanlig god vind i sejlene, der til sommer kommer til NorthSide for at spille sin første danske koncert.

Dermed er listen af offentliggjorte navne nu som følger: The Asteroids Galaxy Tour, Bat For Lashes, Choir of Young Believers, Dúné, Emeli Sandé, Garbage, The Gaslight Anthem, The Hives, James Blake, Justice, Kasabian , Kashmir, The Kooks, Little Dragon, Malk De Koijn, Miles Kane, Mumford & Sons, Noah & The Whale, Marina and the Diamonds, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Oh Land, Snow Patrol, The Stone Roses, Turboweekend, When Saints Go Machine og The xx .

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes på Northside.dk eller via Billetlugen.dk. Vær opmærksom på at billetprisen stiger 1. april 2012.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

Schreibe einen Kommentar