The Kooks til NorthSide Festival in Aarhus

Werbung:

Engelske The Kooks får følgeskab af både landsmændene i Noah & The Whale og danske Oh Land.

Det vælter ind med spændende navne til plakaten for NorthSide Festival 2012, og de seneste tilføjelser er de populære engelske grupper The Kooks og Noah & The Whale samt en af de mest spændende kvinder på den danske musikscene lige nu – Oh Land.

The Kooks har haft fast holdeplads på de engelske hitlister siden udgivelsen af den storsælgende debutplade ”Inside In/Inside Out”, der modtog fire platinplader i hjemlandet, og der kunne man igen finde dem, da de tidligere på året udsendte deres tredje album, ”Junk of the Heart”. Bandet har også fået solidt fat i det danske rockpublikum via hits som ”Naïve”, ”Always Where I Need To Be” og “Junk of the Heart (Happy)”, og da The Kooks i starten af november i år spillede en totalt udsolgt koncert i Store Vega, måtte mere end 1.000 skuffede fans nøjes med en plads på ventelisten.

Men nu kommer der heldigvis en ny mulighed for at opleve The Kooks live, og når de til sommer sætter gang i NorthSide Festival, er det samtidig første gang, man kan opleve dem på en dansk festival.

Der er også dansk festivaldebut til Noah & The Whale, der i 2008 brød igennem med hittet ”5 Years Time”, hvor frontmand Charlie Fink fik hjælp af den prisvindende sangerinde Laura Marling. Musikmagasinet NME roste de to efterfølgende plader til skyerne, og herhjemme har bandet fået masser af airplay med singlen “L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.” fra deres seneste album, ”Last Night On Earth”, hvor den folk-inspirerede gruppe endnu engang fremviser en fantastisk evne til at skrive særdeles fængende popsange.

Danske Nanna Øland brød i 2008 igennem med det roste debutalbum, ”Fauna”, hvorefter hun modtog Kronprinseparrets stjernedryspris og fik banet vejen for en international pladekontrakt og udgivelsen af albummet ”Oh Land” tidligere i år. Hun har sidenhen varmet op for Katy Perry, Sia og OMD i USA, optrådt hos David Letterman og har indspillet med Gym Class Heroes. Oh Land har derfor ikke tid til at spille ret mange danske koncerter, men til sommer får man en sjælden chance for at se den farvestrålende sangerinde til NorthSide.

Med tilføjelsen af de tre nye navne er listen af offentliggjorte navne til NorthSide Festival 2012 som følger: Justice (F), Kashmir, The Kooks (UK), Oh Land, Noah & The Whale (UK) og The Stone Roses (UK).

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes via Billetlugen.dk. Der er desuden fortsat ledige SPOT/NorthSide-kombibilletter, der kan købes via NorthSide.dk.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

Werbung:

Related posts

Leave a Comment