The Stone Roses til NorthSide

Neues von unseren dänischen Nachbarn aus Aarhus:

Siden gendannelsen af legendariske The Stone Roses i oktober måned i år har der været et meget stort ønske blandt danske musikfans om at få bandet til landet, og nu opfyldes ønsket, når Ian Brown, John Squire, Gary “Mani” Mounfield og Alan “Reni” Wren tager turen til NorthSide i 2012.

The Stone Roses havde op gennem 80’erne forsøgt sig med flere singler, der ikke havde gjort det store indtryk på det engelske musikpublikum. Men det blev der i den grad lavet om på i 1989 med udgivelsen af debutalbummet, og specielt singlerne “She Bangs the Drums” og “I Wanna Be Adored” positionerede bandet som det vigtigste band i Madchester-bølgen.

Udgivelsen af debutalbummet resulterede i fire NME Awards blandt andet for Bedste Band og Årets Album, og journalisterne på samme magasin udråbte i 2006 albummet til at være det bedste britiske album nogensinde. Det medførte endnu en tur ind på hitlisten i England, hvor en genudgivet version af ”The Stone Roses” opnåede en femteplads på albumhitlisten.

Efter fem års pause udgav The Stone Roses i 1994 albummet med den perfekte titel ”The Second Coming”, der trods en million solgte eksemplarer og massiv omtale efterfølgende førte til bandets opløsning, der blev officiel mindre end to år senere.
Siden da har frontmand Ian Brown haft succes som solist, mens bassisten Mani har spillet med Primal Scream, guitaristen John Squire dannede bandet The Seahorses og har også udgivet soloplader, og trommeslageren Reni har levet en anonym tilværelse væk fra musikbranchen. Sideløbende er bandets betydning for engelsk musik vokset enormt, og i hjemlandet har de i dag en placering som et af de sidste 25 års vigtigste britiske bands.

Det var også tydeligt, da bandet i oktober satte billetter i salg til to koncerter i hjembyen Manchester. De 150.000 billetter blev ifølge bandets officielle webside thestoneroses.org revet væk på 14 minutter, hvilket resulterede i annonceringen af en ekstrakoncert, så det samlede billetsalg kom op på 220.000 solgte billetter på en time – en rekord for et engelsk rockband.

Så forventningerne er store til The Stone Roses, der har meldt sig klar til at spille klassikerne “I Wanna Be Adored”, “She Bangs the Drums”, “One Love”, “Fools Gold”, “Love Spreads” og resten af materialet fra de to banebrydende udgivelser på NorthSide Festival 2012.
Den samlede liste af offentliggjorte navne er nu: Justice (F), Kashmir og The Stone Roses (UK).

NorthSide Festival 2012 afvikles i dagene 15.-17. juni, og billetter kan købes via Billetlugen.dk. Der er desuden fortsat ledige SPOT/NorthSide-kombibilletter, der kan købes via NorthSide.dk.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere information om NorthSide Festival 2012.

Schreibe einen Kommentar